Jolijn Baeckelandt geboren in 1993 in België.

De routines waarop ons, of wat dat betreft mijn dagelijks leven is gebouwd: woon-werkverkeer, lesgeven, boodschappen doen, wandelingen van en naar mijn atelier, en dat van vele anderen, zijn de momenten waaruit het werk wordt geput. De omvang van de beelden waaraan we van nature worden blootgesteld in onze directe omgeving en de invloed die ze al dan niet kunnen hebben, omdat men er gemakkelijk blind voor kan worden. Dit is waar mijn praktijk begint.

Door het gebruik van gewone, alledaagse informatie die we verzamelen via onze gedeelde routine, is een systeem van tekens en symbolen ontwikkeld als een iconografie en of lexicon.

De toevoeging van humor door middel van de esthetiek van het stripverhaal, biedt een kritisch element aan en in de artistieke praktijk en is een manier om de toeschouwer rechtstreeks aan te spreken op een gelijkwaardige en universele manier. Om niet toe te geven aan een meer pure en formalistische benadering maar ook te spelen op en met de geschiedenis en huidige positie van de schilderkunst. Hopelijk vertalen en illusteren de schilderijen de gemeenschappelijke strijd van de dagelijkse sleur van het leven waar we ons allemaal doorheen proberen te worstelen. 

 

---