ArtContest (vzw), opgericht in 2005, is de jaarlijks terugkerende wedstrijd in hedendaagse kunst die geldt als referentiekader voor jonge kunstenaars die in België wonen of verblijven en maximaal 35 jaar oud zijn, gesponsord door Hans Op de Beeck en met de steun van de Stichting Boghossian.

De wedstrijd, onder de bezielende leiding van oprichtster Valerie Boucher die zelf nauw betrokken is bij het aanstormend talent in de kunstwereld, heeft tot doel het werk van jonge, hedendaagse kunstenaars te promoten en hen ook op langere termijn te begeleiden en te ondersteunen.

Daarnaast wil ArtContest een bijdrage leveren aan de kunstzinnige ontwikkeling van jonge kunstenaars mede door het bevorderen van de reflectie over hun artistieke praktijk en hun positie als kunstenaar in de hedendaagse samenleving.

ArtContest schept een kader waarbinnen kunstenaars, met name via interculturele uitwisseling, worden gestimuleerd om na te denken over de specifieke rol van hun inzet voor de kunst.

ArtContest zet zich in om, vanuit aangescherpte kwaliteitseisen, de deelnemers maximale zichtbaarheid te bieden (via exposities, website, blog, twitter, facebook, kunstuitgaven, enz.) en organiseert tevens ontmoetingskansen met professionals uit de kunstwereld (curatoren, kunstcritici, galeriehouders, verzamelaars).

Wij feliciteren de deelnemende kunstenaars van deze 2019 editie: Bas VAN DEN HOUT, Léo LUCCIONI, Lien VAN RANST, Luke JAMES, Maika GARNICA, Marlies DE CLERCK, Max KESTELOOT, Mostafa SAIFI RAHMOUNI, Natasja MABESOONE, Yoel PYTOWSKI.

De winnaars van dit jaar zijn:

De eerste winnaar Yoel PYTOWSKI
De tweede winnar Max KESTELOOT  
De derde winnar Mostafa SAIFI RAHMOUNI
Speciale vermelding van de jury Marlies DE CLERCK 

De volgende oproep tot het indienen van voorstellen gaat in januari 2020 van start.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

ArtContest team
 
 
Draagt u dit initiatief een creatief hart toe? Art’Contest stelt uw steun zeer op prijs.

Ondersteund door de Boghossian Foundation

Fondation_BW