Geboren in 1986, Kurk. ” template=”/home/clients/bce9e5b5fcb7542069f5142d89fa488a/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery-carousel.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Het werk van Sandrine Morgante bestaat uit tekeningen, schilderijen, videoprojecties, en digitale installaties. Zij put haar inspiratie uit een grote verscheidenheid aan objecten zoals de brief van een minnaar, scènes uit cultfilms of uit op het web gevonden videomomenten of recentelijk nog, uit de roman Infinite Jest. […]

Geboren in 1986, Kurk.

Het werk van Sandrine Morgante bestaat uit tekeningen, schilderijen, videoprojecties, en digitale installaties. Zij put haar inspiratie uit een grote verscheidenheid aan objecten zoals de brief van een minnaar, scènes uit cultfilms of uit op het web gevonden videomomenten of recentelijk nog, uit de roman Infinite Jest.

Elk van deze «objecten» is gekozen vanwege zijn sterke emotionele beladenheid en de link met de verbale expressie. In haar werk legt Sandrine Morgante zich erop toe de emotionele en betekenisvolle componenten sterk uit te vergroten middels het aanscherpen van een gebaar, tijdspanne, formaat of intern mechanisme of nog door het veranderen van de stoffelijkheid. De uitgevoerde transformaties worden soms tot in het abstracte doorgetrokken om het belang van de invalshoek te onderstrepen.

Sandrine Morgante’s werken suggereren dat sentimentaliteit een rol speelt bij de aantasting van het blikveld en bij het verwarde denken. Knooppunten, netwerken van lijnen, vlekken en uitvergrote materie doen denken aan emotionele kronkelingen van excessieve verbeeldingskracht.

---