Geboren in 1985, Rio de Janeiro (Brazilië). ” template=”/home/clients/bce9e5b5fcb7542069f5142d89fa488a/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery-carousel.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Plusminus 13,8 miljard jaar geleden, heeft het verre verleden zich ontwikkeld uit een samenhangende reeks grootse delingen. Na de oerknal (big bang) bestaat de historische genese uit een weergave van de nieuw ontstane complexiteit waarbij elementaire deeltjes zich aan elkaar binden om zo […]

Geboren in 1985, Rio de Janeiro (Brazilië).

Plusminus 13,8 miljard jaar geleden, heeft het verre verleden zich ontwikkeld uit een samenhangende reeks grootse delingen. Na de oerknal (big bang) bestaat de historische genese uit een weergave van de nieuw ontstane complexiteit waarbij elementaire deeltjes zich aan elkaar binden om zo tot nieuwe structuren te komen met nieuwe eigenschappen en een sterkere energetische uitstraling.  

In mijn werk richt ik mij op het beleid ten aanzien van hulpbronnen en op het spaarzaam omgaan met energie in het bijzonder. Die invalshoek wordt aangestuurd door een zekere belangstelling voor de geschiedenis; hoe door het invoeren van een tijdsdimensie er een verschuiving optreedt in het beleid richting natuurkunde, scheikunde, biologie, geologie, filosofie, logistiek en science-fiction. Door de toegang tot kwalitatief hoogwaardige energie in bepaalde holtes van het universum konden er steeds complexere relaties ontstaan tussen quarks, atomen, moleculen, cellen, dieren en mensen binnen families, steden, naties, imperiums en werelden. Dergelijke preoccupaties kunnen terugvoeren naar een klassieke benadering van het sculpturale werk, het weten wat een object tot object maakt, hoe het object is ontstaan en op welke manier.

---