Pauline Pastry geboren in 1992 in Frankrijk.   Pauline Pastry (1992, Frankrijk) woont en werkt in Brussel. In haar werk beweegt Pauline zich tussen het documentaire en het experimentele en kijkt ze met een kritische blik naar ​​de plaats van de arbeider in de samenleving. Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit video’s, sculpturen, fotografie en publicaties. […]

Pauline Pastry geboren in 1992 in Frankrijk.

Pauline Pastry (1992, Frankrijk) woont en werkt in Brussel.

In haar werk beweegt Pauline zich tussen het documentaire en het experimentele en kijkt ze met een kritische blik naar ​​de plaats van de arbeider in de samenleving. Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit video’s, sculpturen, fotografie en publicaties. Daarnaast verwerkt ze ook dans in haar films.

Met haar creaties beoogt Pauline niet om antwoorden te bieden, maar eerder om met een poëtische, bewust vertederende blik, te kijken naar het industriële milieu en de arbeidersklasse. De wereld van de industrie, die ze beschouwt als een micro-maatschappij, is tegenwoordig heel representatief voor de wederzijdse verwachtingen tussen mens en samenleving. In wezen gaat haar werk over arbeidsroutine, over het elke dag op dezelfde tijd opstaan ​​om naar het werk te gaan, over traagheid en snelheid, over productiviteit en het vermoeide lichaam.

In het hier voorgestelde werk Opus(2020, 17”) werpt Pauline Pastry de vraag op of een utopische samenleving waarin robots in onze plaats naar het werk zouden gaan tot de mogelijkheden behoort.

---