Maika Garnica, geboren in 1992, in Dendermonde.   “Maika Garnica neemt het medium beeldhouwkunst als uitgangspunt om de verhouding tussen  kunstenaar, toeschouwer en ruimte te verkennen. Door variaties toe te passen in context en interactie verandert de aard van haar werk voortdurend, van sculpturen via geluidsinstallaties naar diverse gebruiksvoorwerpen. Haar werken bestaan uit prototypen waarin […]

Maika Garnica, geboren in 1992, in Dendermonde.

“Maika Garnica neemt het medium beeldhouwkunst als uitgangspunt om de verhouding tussen  kunstenaar, toeschouwer en ruimte te verkennen. Door variaties toe te passen in context en interactie verandert de aard van haar werk voortdurend, van sculpturen via geluidsinstallaties naar diverse gebruiksvoorwerpen.

Haar werken bestaan uit prototypen waarin de complexe relatie tussen vorm en materie vervat zit en die tegelijkertijd aanzetten tot nieuwe vormen van communicatie.”   

               –      Pieternel Vermoortel, artistiek directeur Netwerk Aalst

 

Balancing Sounds

In dit werk wordt de balans van geluiden tijdens een performance vervormd in een ruimtelijke installatie. De toeschouwer ervaart eenzelfde spanning en fragiliteit waardoor de geluiden bijna zichtbaar worden.

 

Oscillating Lines

In dit videowerk wordt er op verschillende keramische fluiten gespeeld.

Uitgangspunt is een lijnenvorm; vervolgens wordt onderzocht welke afwijkingen hiervan zowel de lichaamstaal van de speler als de tonen minimaal vervormen.  

Rekken, korten, buigen, draaien, keren

---