Lisa Egio, geboren in 1990, Béziers (Frankrijk). Elliot Kervyn, gebroren in 1989, Brussels. ” template=”/home/clients/bce9e5b5fcb7542069f5142d89fa488a/web/wp-content/themes/artcontest1/nggallery/gallery-artcontest.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] Dawenti 大問題is een merk, Dawenti 大問題is “made in Taiwan”, Dawenti 大問題staat voor“grote vraag, groot probleem”. Dawenti 大問題neemt de codes en strategieën van de mode-industrie onder de loep;het manipuleren van verlangens en het creëren van trends.Door schaalvergroting […]

Lisa Egio, geboren in 1990, Béziers (Frankrijk).
Elliot Kervyn, gebroren in 1989, Brussels.

Dawenti 問題is een merk,
Dawenti
問題is “made in Taiwan”,
Dawenti
問題staat voor“grote vraag, groot probleem”.
Dawenti
問題neemt de codes en strategieën van de mode-industrie onder de loep;het manipuleren van verlangens en het creëren van trends.Door schaalvergroting en de wijze van presenteren schuift het T-shirt op naar het terrein van de beeldhouwkunst, waar het symbolisch model  staat voor de link tussen massaconsumptie en de traditionele Aziatische kleding en versierselen.Lisa Egio en Elliot Kervyn experimenteren met de materiële processen van productie en consumptie in een aantrekkelijke en kleurrijke vormgeving.Zij maken daarbij gebruik van verschillende textiele technieken om T-shirts mee te versieren: zeefdruk, UV-printing, naai- en borduurwerk.
Het aanleren en inzetten van ambachtelijke en industriële knowhow staat centraal in de artistieke praktijk van dit kunstenaarsduo.

---