Geboren in 1990,  Bogota (Colombia). ” template=”/home/clients/bce9e5b5fcb7542069f5142d89fa488a/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery-carousel.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Voor mij is kunst een middel om te helen. Kunst is een manier om de bloederige, geïnfecteerde wonden van het alledaagse leven te hechten, een manier om de non-conformiteit van het leven en van het behoren tot de menselijke soort te begrijpen en onder ogen te […]

Geboren in 1990,  Bogota (Colombia).

Voor mij is kunst een middel om te helen. Kunst is een manier om de bloederige, geïnfecteerde wonden van het alledaagse leven te hechten, een manier om de non-conformiteit van het leven en van het behoren tot de menselijke soort te begrijpen en onder ogen te zien, erkenning gevend aan de geschiedenis en levend met al het verleden, al het tegenwoordige en al het toekomstige, wat er ook gebeurt. Kunst is genezing, het reflecteert het proces van littekenvorming van dierlijk en menselijk weefsel, het helpt wonden te helen zonder ze te doen verdwijnen of te vergeten.

Voor mij is kunst iets dat wringt. Het veroorzaakt een vreemd gevoel van welzijn in onbehagen. Kunst heelt nooit echt helemaal, maar het is in dit onafgebroken helen dat ik een manier vind van weerstand bieden. Kunst is inderdaad een daad van verzet. Dit wil niet zeggen dat het puur is. Kunst is menselijk en daarom imperfect, het is geen redding noch een verlossing en zeker geen remedie.

---