Het M HKA reserveert de vijfde verdieping voor verrassende interventies en intieme pop-uppresentaties. INBOX is een plaats die inspireert en verrast, en ons een blik gunt in het universum van bevlogen denkers en doeners. Met INBOX creëert het M HKA ruimte voor een aantal van de vragen die vaak aan het museum worden gesteld.

In de periodes tussen de verschillende events tonen we een selectie van onze collectiewerken, met speciale aandacht voor videokunst.

De INBOX-ruimte is gratis toegankelijk.

11 jan – 3 feb 2019

Openingsuren
DI–WO en VR–ZO 11:00–18:00
DO 11:00–21:00

 

Waterkeyns praktijk manifesteert zich door het perpetueel schrijven en herschrijven van narratieve constructies of intriges. Noem hem een hedendaagse iconoclast: hij maakt misbruik van de archetypes en personages die symbool staan voor het menselijk erfgoed. In een dubbele beweging brengt hij een eerbiedige hommage aan de universele bibliotheek, terwijl hij die simultaan demystificeert. Hij transfigureert de constitutie van het icoon en die ketterij houdt niet op wanneer het gebeente blootgelegd wordt. Zijn werken kunnen als bastaarden van een sculpturaal overspel met de schilderkunst worden beschouwd. Het zijn rekwisieten die geenszins bedoeld zijn om hun initiële verhaallijn opnieuw op te voeren. Ze dienen te ontsnappen aan de perikels van een banale en lege allegorische valkuil. De gepresenteerde installatie verkeert als het ware in een pre-anekdotische toestand. Als in een depot of opslagplaats wachten de objecten af, zwevend in het a priori van een theaterstuk, en tegelijk voeren ze het verhaal op dankzij de blik van mogelijke passanten.

 

M HKA – Musée d’Art Contemporain à Anvers
Leuvenstraat 32
2000 Anvers